Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Lázár

Lázár névnap mikor van?

December 17-én és december 27-én.

Továbbá nem hivatalosan február 23-án és november 7-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

december 27 35%
február 23 34%
november 7 31%
További 1 elrejtve.

Lázár név jelentése

A héber Eleazár név görög rövidüléséből, ill. ennek a latin Lazarus formájából származik.

Jelentése: Isten segített

Leggyakoribb becenevek: Lázárka, Lazika, Lázi, Laci

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Lázár keresztnévvel

Schwendi Lázár
Báró Schwendi Lázár (eredeti nevén Lazarus Freiherr von Schwendi) (Mittelbiberach, 1522 - Ehrenkirchen, 1583. május 28.) német hadvezér, császári tábornok, kassai főkapitány.
Kovács Lázár séf, műsorvezető, gasztronómiai tanácsadó
Kovács Lázár (Kovács-Siklósi Lázár, Lázár Chef) (Budapest, 1974. december 6. –) magyar séf, műsorvezető, food stylist, gasztronómiai tanácsadó.
Szentes Lázár
Szentes Lázár (Bonyhád, 1955. december 12. –) magyar labdarúgó, csatár, edző. Bukovinai székelyek leszármazottja.
Mészáros Lázár
Pacséri Mészáros Lázár Ferenc Xavér József (Baja, 1796. február 20. – Eywood, Anglia, 1858. november 16.) honvéd altábornagy, hadügyminiszter.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Egy angyalt küldök Neked, tegye szebbé az életed!
Tegyen pénzt a zsebedbe, vigyen boldogságot a szívedbe!
Vegyenek körül barátok, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!