Illusztráció a kep_0013_no.jpg névhez Anyakönyvezhető Női név Bernadett

Bernadett névnap

Névnapját Február 18-án ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan április 16-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

február 18 90%
április 16 10%

Bernadett név jelentése

A Bernadett germán eredetű női név, a Bernát férfinév francia megfelelőjének női párja.

Jelentése: medve + erős

Leggyakoribb becenevek: Bernike, Beri, Berna, Betti, Detta, Detti

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 51. leggyakoribb női név, a nők 0.27%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Bernadett név gyakorisága Bernadett névvel születések száma

Ismert személyek Bernadett keresztnévvel

Ferling Bernadett
Ferling Bernadett (Tatabánya, 1977. július 13. –) kézilabdajátékos, a Dunaferr NK és a magyar válogatott korábbi irányítója.
Heidum Bernadett
Heidum Bernadett (Budapest, 1988. május 26. –) Európa-bajnok magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó.
Gregor Bernadett
Gregor Bernadett (Szeged, 1972. május 1. –) Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő, Gregor József operaénekes lánya. Az Újszínház tagja.
Szél Bernadett közgazdász, politikus
Szél Bernadett született Nagy Bernadett (Pécs, 1977. március 9. –) magyar közgazdász, politikus, független országgyűlési képviselő. 2012 és 2018-ig a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője, 2013 és 2018 augusztusa között a párt társelnöke, a 2018-as országgyűlési választáson a párt...
Zágor Bernadett
Zágor Bernadett (Veszprém, 1990. január 31. –) válogatott magyar labdarúgó, csatár.
Bódi Bernadett
Bódi Bernadett (Szeged, 1986. március 9. –) junior Európa- és világbajnoki ezüstérmes és felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott kézilabdázó,jobbszélső, a Moyra Budaörs játékosa.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Hogy kijelentsem ünnepélyesen,
Most itt az alkalom;
Régen láttalak, és bizony nekem,
Hiányoztál nagyon.