Illusztráció a kep_0007_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név Barnabás

Barnabás névnap

Névnapját Június 11-én ünnepeljük.

Barnabás név jelentése

Arameus eredetű bibliai név.

Leggyakoribb becenevek: Barna, Barnus, Barnika

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 54. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.18%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Barnabás név gyakorisága Barnabás névvel születések száma

Ismert személyek Barnabás keresztnévvel

Terray Barnabás bölcsész, főiskolai oktató, pedagógiatörténeti kutató
Terray Barnabás (Apatin, 1919. december 18. – Veszprém, 1991. június 24.) irodalom szakos szaktanár, Kölcsey Ferenc kutató, főiskolai oktató, szakterülete neveléselmélet és pedagógiatörténet, a Terray család kutatója.
Janka Barnabás
Janka Barnabás (Debrecen, 1990. november 14. –) magyar színész.
Lenkovics Barnabás jogász, tanár
Lenkovics Barnabás (Rakamaz, 1950. július 26. –) magyar jogtudós, egyetemi tanár. Kutatási területe a tulajdonjog fejlődésének és szabályozásának elméleti kérdései. 2001 és 2007 között az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. 2007 és 2016 között az Alkotmánybíróság tagja, amelynek 2015...
Holló Barnabás szobrász
Holló Barnabás (Alsóhangony, 1865. május 16. – Budapest, 1917. november 2.) szobrászművész.
Rácz Barnabás
Rácz Barnabás (Szombathely, 1996. április 26. –) magyar labdarúgó, az Újpest középpályása.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napja az alkalom, most mondjuk el Neked,
hogy a Te kis családod, milyen nagyon szeret.